Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Είχαν μετατρέψει τις φυλακές... σε τράπεζα

Είχαν μετατρέψει τις φυλακές... σε τράπεζα

Δύο υπάλληλοι των Φυλακών Κορίνθου καταδικάστηκαν σε 15μηνη φυλάκιση με αναστολή από το δικαστήριο της Κορίνθου, για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, οι δύο υπάλληλοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα (πρώην διευθυντής και πρώην διαχειριστής των φυλακών) ήταν αναμεμιγμένοι σε παράνομες οικονομικές συναλλαγές από το ταμείο των φυλακών.

Πρώην διευθύντρια των φυλακών βρήκε έλλειμμα 7.000 περίπου ευρώ στο ταμείο που υπάρχει για να διαχειρίζεται το κυλικείο και τα λεφτά των κρατουμένων.

Άμεσα, κατήγγειλε το γεγονός στο αρμόδιο Υπουργείο, με συνέπεια να τεθούν σε αργία οι δύο υπάλληλοι. 

Βέβαια, η υπόθεση πέρα από το υπηρεσιακό της σκέλος, είχε και νομικό, με αποτέλεσμα να φτάσει στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Τι συνέβαινε πραγματικά στο σωφρονιστικό κατάστημα της Κορίνθου

Σύμφωνα με τους εμπλεκόμενους, ο διαχειριστής δάνειζε χρηματικά ποσά από το ταμείο του κυλικείου σε υπαλλήλους των φυλακών -ακόμα και στον Διευθυντή-, οι οποίοι μόλις έπαιρναν το μισθό τους τα επέστρεφαν. 

Έδινε, επίσης, στους συναδέλφους του τσιγάρα και άλλα είδη του κυλικείου, χωρίς να εισπράττει το αντίτιμο.

Όπως ισχυρίστηκαν διαχειριστής και διευθυντής, δανεικά έπαιρναν οι πάντες, ενώ επεσήμαναν ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει μόνο στις φυλακές της Κορίνθου, αλλά σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Μάλιστα, σύμφωνα με την υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων, η πρώην διευθύντρια που τους κατήγγειλε είχε κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για υπεξαίρεση, όταν υπηρετούσε σε άλλη φυλακή.

Τελικά το δικαστήριο επέβαλε 15μηνη φυλάκιση με αναστολή στους δυο κατηγορουμένους, καθώς δεν πείστηκε ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορούνταν δεν ήταν υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος, αλλά η «διευκόλυνση» μεταξύ συναδέλφων.

ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου