Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ελεύθεροι δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή στους «Πυρήνες» λόγω παρέλευσης του 18μηνου


Ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του 18μηνου αφέθηκαν δύο κατηγορούμενοι του «Σχεδίου Φοίνικας» της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».
Την ώρα που εξελίσσεται η δίκη για τις δύο βομβιστικές επιθέσεις σε οχήματα της πρώην διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, του αρχιφύλακα των φυλακών Ναυπλίου και την αποστολή εκρηκτικού φακέλου που εξουδετερώθηκε με αποδέκτη πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας το καλοκαίρι του 2013, συμπληρώθηκε το χρονικό διάστημα προφυλάκισής τους, αφέθηκαν ελεύθεροι και θα βρίσκονται στην εκδίκαση της υπόθεσης.
Σημειώνεται ότι ο Σ.Μ ένας από τους δύο 31χρονους κατηγορούμενους ήταν εκείνος που δεχόταν τα επισκεπτήρια της καταζητούμενης Αγγελικής Σ. και είχε επαφές μαζί της κατά τη διάρκεια της δίκης από τις 4 Ιουνίου 2014 έως το Νοέμβριο του 2014, όταν και χάθηκαν τα ίχνη της, όπως επισημαίνουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο». Επίσης τρεις από τους συλληφθέντες της 1ης Νοεμβρίου 2014 σε Εξάρχεια, Κολωνάκι, Βύρωνα και Θεσσαλονίκη είχαν επαφές με το συγκεκριμένο κατηγορούμενο. Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου είχαν στρέψει το ενδιαφέρον τους στη Θεσσαλονίκη μετά την εκδήλωση του «Σχεδίου Φοίνικα» σε άτομα που προέρχονταν από εκεί.
Μετά τη σύλληψη των δύο 31χρονων τον Ιούλιο του 2013 είχαν εστιάσει την έρευνά τους στον 27χρονο Φ.Τ., έναν από τους έξι συλληφθέντες του περασμένου Νοεμβρίου, που είχε επαφές με άτομα τα οποία κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Είχε φιλικές σχέσεις με τον 31χρονο Σ.Μ έναν από τους συλληφθέντες του «Σχεδίου Φοίνικας» όπως και με την καταζητούμενη Αγγελική. Ο 31χρονος είχε κεντρικό ρόλο στο αναρχικό στέκι «Ναδίρ» της Θεσσαλονίκης, εκεί όπου και είχε συλληφθεί. Μετά τη σύλληψή του είχε δηλώσει ότι δεν έχει σχέση με την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι ενοχοποιήθηκε λόγω των πολιτικών του θέσεων και της δράσης του. Το Συμβούλιο Εφετών αναφέρει στο παραπεμπτικό του βούλευμα ότι ο Σ.Μ «αποτελούσε έναν εκ των συνδέσμων μεταξύ των φυλακισμένων και εκτός φυλακής μελών της εν λόγω τρομοκρατικής οργάνωσης».
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου