Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Oι "Πυρήνες της Φωτίας" έκαναν πρόβες απόδρασης


Πρόβες απόδρασης από τον Κορυδαλλό έκαναν τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» με σκοπό να συμμετέχουν στις επιθέσεις που ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός μετά την απελευθέρωσή τους.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, σε περίπτωση επιτυχίας του σχεδίου απόδρασης τις βόμβες θα παραλάμβαναν οι δραπέτες των «Πυρήνων», οι οποίοι θα τις χρησιμοποιούσαν για βομβιστικές ενέργειες στην περιοχή της Αττικής.
 
«Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί εδώ και δύο μήνες τα "πυρηνάκια" σε κάθε προαυλισμό πήγαιναν σε συγκεκριμένο σημείο του προαυλίου και μιλούσαν συνωμοτικά μεταξύ τους», λέει κρατούμενος της Α' πτέρυγας, ενώ ένας ακόμη συμπληρώνει ότι τους έβλεπε κατά καιρούς να μετρούν βήματα ανάμεσα σε αποστάσεις, να εξετάζουν τον εξωτερικό τοίχο της φυλακής και να «μελετούν» το συρματόπλεγμα που καλύπτει το προαύλιο.
 
Όπως μας περιγράφουν οι συγκρατούμενοί τους, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, τα «μωρά της τρομοκρατίας» είχαν κυριαρχήσει στην Α' πτέρυγα και «έκαναν ό,τι ήθελαν». Κάτι που άλλωστε είχε φανεί και από το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν που είχαν πραγματοποιήσει μαζί με τον Χριστόδουλο Ξηρό -ο οποίος κρατείτο σε άλλη πτέρυγα- πριν από την απόδρασή του, αλλά και από τις συχνές «βόλτες» τους σε άλλα σημεία της φυλακής, όπως αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων. «Ακόμη και μετά τον ντόρο από το περιβόητο "ρεβεγιόν" με τον Ξηρό, και πρόσφατα, τα "πυρηνάκια" έκαναν συχνά ραντεβού με γνωστούς ποινικούς από άλλες πτέρυγες, την εύνοια των οποίων απολάμβαναν σε όλα τα επίπεδα», περιγράφει με νόημα άλλος κρατούμενος.
 
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου