Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ν.Παρασκευόπουλος: “Θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής και χωρίς να ξεχάσουμε τη σημασία του συντάγματος!”

n-paraskeuopoulos-poios-einai-o-neos-up-dikaiosunis.w_l

Αλλαγή πολιτικής προανήγγειλε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής.
“Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει σημαντικό έργο για τη χώρα , τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Και το έργο αυτό γίνεται βαρύτερο λόγω της κρίσης” επεσήμανε ο νέος υπουργός και έδωσε το στίγμα του λέγοντας ότι “η δικαιοσύνη πρέπει να βρίσκεται στο πλευρό των αδυνάτων καθώς έχει ως χαρακτηριστικό την αυστηρότητα αλλά και την επιείκεια. Υπάρχει ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη, με διαφορετικά χαρακτηριστικά καθώς πολύ κόσμος βρίσκεται σε δύσκολη θέση.Δε το λέω ως κριτική αλλά ως πολιτική διαφωνία. Θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής και χωρίς να ξεχάσουμε τη σημασία του συντάγματος και του κράτους δικαίου. Θα αρχίσουμε από εκείνες τις περιοχές που συναντάμε ανθρώπους που είναι σε δυσχερέστερη κατάσταση, π.χ τους φυλακισμένους και τους ανήλικους.”
Από την πλευρά του ο απερχόμενος Υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου υπεραμύνθηκε του έργου του απαριθμώντας τις βασικές νομοθετικές πρωτοβουλίες που προχώρησαν κατά τη διάρκεια της θητείας του. “Θέλω να θυμίσω την κατάσταση της χώρας όταν παραλάβαμε. Με τεράστια οικονομικά και θεσμικά προβλήματα, σχεδόν στο χείλος του γκρεμού, αλλά με τι θυσίες του ελληνικού λαού και τις προσπάθειες του πρωθυπουργού καταφέραμε να τη διατηρήσουμε στην Ευρωζώνη. Προεδρεύσαμε στην ΕΕ και ήταν η πιο γόνιμη της πενταετίας. Κάναμε τομές που άλλαξαν την εικόνα της χώρας. Ενδεικτικά αναφέρω τον κώδικα δικηγόρων που επί δεκαετίες προσπαθούσαν οι δικηγόροι να αλλάξει, το νόμο για το ρατσισμό και την ξενοφοβία, το νόμο κατά της διαφθοράς. Η χώρα μας μάλιστα ανέβηκε κατά 14 θέσεις στην κατάταξη κατά της διαφθοράς. Προωθήσαμε την ηλεκτρονική επιτήρηση υποδίκων και καταδίκων, καθώς και τις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Η χώρα μας ήταν η μόνη που δεν είχε…Εκκρεμούν και είμαι σίγουρος πως θα βελτιωθούν, ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, ο σωφρονιστικός κώδικας, ο κώδικας Ποινικής Δικονομίας…”

ΠΗΓΗ:makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου