Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Το ξέφρενο ρεβεγιόν του Ξηρού με τους πυρήνες

Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα από το «πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν» του Χριστόδουλου Ξηρού με τους Πυρήνες της Φωτιάς φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το «Εθνος της Κυριακής».

Το ξέφρενο ρεβεγιόν του Ξηρού με τους πυρήνες
Την περασμένη εβδομάδα η εφημερίδα δημοσίευσε αποκλειστική εικόνα μέσα από τις δικαστικές φυλακές του Κορυδαλλού, η οποία «πιστοποιούσε» την πρωτοσέλιδη αποκάλυψη του «Εθνους» στις 8 Ιανουαρίου 2014 για το περιβόητο πάρτι στη φυλακή, που πρόσφατα έφερε και βαριές πειθαρχικές «καμπάνες» σε 11 σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Οπως αποδεικνύεται και από τις τρεις αποκλειστικές φωτογραφίες του «Εθνους της Κυριακής», στήθηκε τρικούβερτο γλέντι στον Κορυδαλλό με βασικό καλεσμένο τον Χρ. Ξηρό και διοργανωτές τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.
Προς τιμήν του Μανώλη της 17Ν ?που όπως όλα δείχνουν οι συνδαιτυμόνες του γνώριζαν ότι δεν θα ξαναγύριζε στις φυλακές μετά την άδεια που του είχε χορηγηθεί? οι «οικοδεσπότες» φρόντισαν να μη λείψει τίποτα από το πάρτι.
Το ξέφρενο ρεβεγιόν του Ξηρού με τους πυρήνες
Την Πρωτοχρονιά του 2014, τρία μεγάλα τραπέζια στρωμένα με λευκά τραπεζομάντιλα ενώθηκαν στον διάδρομο της Α' Πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού, στα οποία και σερβιρίστηκε φαγητό. Φυσικά από το εορταστικό γεύμα δεν έλειψε και το κρασί, ώστε οι καλεσμένοι να ευχηθούν «καλή λευτεριά» στον Χρ. Ξηρό.
Το πάρτι αποδείχθηκε μεγάλη επιτυχία, με τον Χρ. Ξηρό να διασκεδάζει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τα φυλακισμένα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς και την παρέα του. Τα μουσικά προγράμματα που έπαιζαν στην τηλεόραση, η οποία είχε εξασφαλιστεί για το πρωτοχρονιάτικο πάρτι, κράτησαν αμείωτο το κέφι και έδωσαν την απαραίτητη γιορτινή νότα.
Το ξέφρενο ρεβεγιόν του Ξηρού με τους πυρήνες
Περίπου 25 καλεσμένοι παραβρέθηκαν στο «γαμήλιο τραπέζι» που στήθηκε στον Κορυδαλλό, οι οποίοι ήταν και οι μάρτυρες της επισημοποίησης του «γάμου» των Πυρήνων με τον Χρ. Ξηρό. Το γλέντι ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 2.30 τα ξημερώματα, ανήμερα την Πρωτοχρονιά. Μέλη της ΣΠΦ, φίλοι και συγκρατούμενοι του Ξηρού φρόντισαν να απαθανατίσουν τη στιγμή, πριν ο Μανώλης της 17Ν φύγει από τις φυλακές με 9ήμερη άδεια και δεν επιστρέψει ποτέ.
Η επιχείρηση
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι σχέσεις που σταδιακά ανέπτυξε μέσα στη φυλακή ο Ξηρός με τους Πυρήνες ήταν το καθοριστικό σημείο για να τη σύλληψη της ιδέας της επιχείρησης «Γοργοπόταμος». Οργάνωσαν λεπτομερώς το σχέδιο διαφυγής του, γιόρτασαν τις τελευταίες ώρες του στη φυλακή και στη συνέχεια του παρείχαν ό,τι χρειαζόταν για να προχωρήσει με το σχέδιο ανατίναξης του Κορυδαλλού.
Το ξέφρενο ρεβεγιόν του Ξηρού με τους πυρήνες
Το γεγονός ότι επιτράπηκε να «ανθίσουν» οι σχέσεις μεταξύ των καταδικασμένων για τρομοκρατία έφερε και τις ποινές στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο τιμώρησε ?σύμφωνα με πληροφορίες? με βαθμολογικό (και συνακόλουθα μισθολογικό) υποβιβασμό τους δύο πρώην διευθυντές των φυλακών Κορυδαλλού Ιωάννη Ανέστη και Μαρία Στέφη (επί των ημερών του πρώτου ξεκίνησαν οι επισκέψεις Ξηρού από την Ε' στην Α' πτέρυγα και στη θητεία της δεύτερης συνεχίστηκαν), ενώ με πρόστιμα ίσα με αποδοχές 4 μηνών τιμώρησε άλλους 9 σωφρονιστικούς υπαλλήλους και απάλλαξε άλλους 8.
Η πειθαρχική ποινή καταλογίζει παράβαση καθήκοντος και αμέλεια ή ατελή εκπλήρωσή του. Η διαδικασία που κινήθηκε μετά τις αποκαλύψεις του «Εθνους» και του «Εθνους της Κυριακής» επιβεβαίωσε ότι ο Χρ. Ξηρός «μπαινόβγαινε» συνέχεια στις δύο πτέρυγες (Ε' και Α'). Συνολικά 310 φορές επί 2 χρόνια και 2 μήνες, ακόμα και εκτός ωραρίου, σε αρκετές περιπτώσεις 2-3 φορές την ημέρα, μολονότι το Συμβούλιο Φυλακών είχε αποφασίσει στις 5/2/11 τη μετακίνησή του (από την πτέρυγα των κρατουμένων της 17 Νοέμβρη) στην Ε' πτέρυγα μόνο, επιτρέποντας να συγχρωτίζεται μόνο με τους εκεί κρατουμένους.
Το ξέφρενο ρεβεγιόν του Ξηρού με τους πυρήνες
Μπαράζ επισκέψεων
Η πρώτη επίσκεψη του Ξηρού στην Α' πτέρυγα, όπου κρατούνται οι Πυρήνες, καταγράφεται το Σάββατο 5/11/11 και επαναλαμβάνεται την επομένη, ενώ ακολουθούν άλλες 18 μέσα στον Νοέμβριο, 5 τον Δεκέμβριο και 5 τον Ιανουάριο 2012, και σε μία περίπτωση (11/1/12) καταγράφεται αναλυτικά επίσκεψη μιάμισης ώρας (μέχρι τις 8 μ.μ.) στο κελί όπου διέμεναν οι καταδικασμένοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση Μ. Νικολόπουλος και Χ. Χατζημιχελάκης.
Για το πρωτοχρονιάτικο «γλέντι», το Πειθαρχικό δέχθηκε ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός ζήτησε να μεταβεί στην Α' πτέρυγα των φυλακών για να συναντήσει και να ανταλλάξει ευχές με κρατουμένους που γνωρίζει, μεταξύ άλλων τους κατηγορουμένους για τους Πυρήνες της Φωτιάς, τους οποίους συναντούσε και όλο το προηγούμενο διάστημα. Μπήκε στην Α' πτέρυγα στις 6 μ.μ. και με την αλλαγή του χρόνου παρέμεινε μαζί με άλλους κρατουμένους στους κοινόχρηστους χώρους και στα καρτοτηλέφωνα, καθυστερώντας το κλείσιμο των κελιών.

ΠΗΓΗ:ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου