Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Πόσοι πρέπει να δολοφονηθούν ακόμα;;; – ΠΡΟΣΛΗΨΗ 772 σωφρονιστικών & διοικητικών υπαλλήλων!

philakes

Τρεις διαγωνισμούς θα διεξαγάγει το αμέσως προσεχές διάστημα το υπουργείο Δικαιοσύνης για την πρόσληψη 772 μόνιμων υπαλλήλων στα 33 καταστήματα κράτησης που λειτουργούν στη χώρα, αλλά και δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων του κλάδου Γραμματέων.
Ο διαγωνισμός των σωφρονιστικών υπαλλήλων θα είναι ο πρώτος που θα εκδοθεί, καθώς ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες της κινητικότητας και τα κενά που παρέμειναν πρόκειται να καλυφθούν με νέες προσλήψεις.
Σε πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης προβλέπεται αύξηση των οργανικών θέσεων κατά 772, για την ενίσχυση του προσωπικού των φυλακών. Συγκεκριμένα προβλέπονται 400 θέσεις ΔΕ Φυλάκων και 300 θέσεις ΔΕ Εξωτερικών Φρουρών, ενώ τα καταστήματα κράτησης θα ενισχυθούν και με 72 επιστήμονες και διοικητικούς στις ειδικότητες: ΠΕ Σωφρονιστικού Ενηλίκων (10 άτομα), ΠΕ Ιατρικών Ειδικοτήτων (4 άτομα), ΠΕ Οδοντιάτρων (2 άτομα), ΠΕ Ψυχολόγων (2 άτομα), ΠΕ Εγκληματολόγων (2 άτομα), ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού (6 άτομα), ΤΕ Πληροφορικής (2 άτομα), ΤΕ Υγείας και Πρόνοιας (16 άτομα), ΤΕ Ηλεκτρονικών (2 άτομα), ΤΕ Μηχανικών, ειδικότητας Ηλεκτρολογίας (2 άτομα), ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού (20 θέσεις) και ΔΕ Τεχνικών (4 άτομα).
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια προκειμένου να προσληφθούν από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ ακολουθούν ειδικές δοκιμασίες, ψυχολογικά τεστ και εκπαίδευση.
Οι πρώτες πληροφορίες, κάνουν λόγο για καθορισμό ορίου ηλικίας στους υποψήφιους για τον κλάδο φρούρησης στα 35 έτη και όριο αναστήματος (οι άνδρες 1,75 μ. και οι γυναίκες 1,65 μ.). Απαραίτητη επίσης θεωρείται η γνώση ξένων γλωσσών, καθώς και η εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας, ενώ προβάδισμα θα έχουν όσοι κατοικούν στις πόλεις όπου βρίσκονται οι φυλακές. Για την πρόσληψη απαιτείται επίσης οι υποψήφιοι να κατέχουν απολυτήριο Ενιαίου Λυκείου, ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου, ή Λυκείου

ΠΗΓΗ:makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου