Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Το σημείωμα της δολοφονίας



«Με κρατάτε άδικα μέσα, μου στερήσατε την ελευθερία. Δεν έχω διαπράξει φόνο και δεν με αφήνετε να δω τη μητέρα μου και εγώ θα στερήσω τη ζωή σε έναν από εσάς». Αυτό έγραψε σε σημείωμά του ο βαρυποινίτης Καρέλι Ιλία λίγο πριν αποφασίσει να στερήσει τη ζωή από τον σωφρονιστικό υπάλληλο Γιώργο Τσιρώνη.

Καλά ενημερωμένες πηγές μιλώντας στο zougla.gr ανέφεραν ότι το φονικό έγινε όταν ο άτυχος υπαρχιφύλακας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ήταν κουμπάρος του διευθυντή των φυλακών και «πρότυπο σωφρονιστικού υπαλλήλου», μπήκε στο κελί που φυλασσόταν ο κρατούμενος μαζί με άλλους εφτά συγκρατούμενους του για καταμέτρηση και κλείσιμο των κελιών. 

Τότε ο κρατούμενος τού έδωσε να διαβάσει το σημείωμα που είχε γράψει και στην συνέχεια τον σκότωσε. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το σημείωμα βρέθηκε στο σημείο του φονικού.

«Την ώρα που ο σωφρονιστικός μπήκε μέσα, ο ισοβίτης τον έπιασε από τον λαιμό, τού κόλλησε ένα αιχμηρό αντικείμενο στον λαιμό και του έδωσε ένα γράμμα για να το διαβάσει. Την ώρα που διάβαζε το γράμμα, λίγο πριν το τελειώσει, τον μαχαίρωσε τρεις φορές στον λαιμό με φορά από πάνω προς τα κάτω. Ο Γιώργος Τσιρώνης ήταν ένας εξαιρετικός υπάλληλος και ποτέ δεν είχε δημιουργήσει πρόβλημα» επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι πηγές αυτές.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, ο εν λόγω ισοβίτης, ο οποίος έχει καταδικαστεί για ανθρωποκτονία, στο παρελθόν είχε κάνει δύο αιτήσεις υπό όρων απόλυσης οι οποίες είχαν απορριφθεί, ενώ πρόσφατα έκανε και τρίτη αίτηση.

Παράλληλα, εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πτέρυγα στην οποία κρατούνταν ο ισοβίτης και άλλοι φυλακισμένοι το 2001 ήταν καφενείο των φυλακών και αναδιαμορφώθηκε το 2005. 

«Οι κρατούμενοι στην εν λόγω πτέρυγα είναι “λογοτιμήτες”. Δηλαδή εργάζονται προκειμένου να εξαγοράζουν μέρες κράτησης. Ο κρατούμενος που δολοφόνησε τον σωφρονιστικό είναι καθαριστής» σημειώνουν οι γνωρίζοντες τα πράγματα. 

Περίμεναν περιστατικό;

Όπως προκύπτει πάντως από το ρεπορτάζ, από χθες το μεσημέρι είχε δοθεί σήμα στις φυλακές Μαλανδρίνου να είναι σε επιφυλακή, διότι υπήρχαν πληροφορίες για εξέγερση. 

«Είχαν βγάλει έκτακτα μέτρα. Όλη την εβδομάδα πήγαινε η αστυνομία με διπλές και τριπλές δυνάμεις στο Μαλανδρίνο για να μη γίνει τίποτα, γιατί υπήρχαν πληροφορίες ότι κάτι μπορεί να συμβεί στις συγκεκριμένες φυλακές» εξηγούν αστυνομικές πηγές της Φωκίδας.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα στις φυλακές έχουν ληφθεί ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για πιθανή αναταραχή λόγω του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τη σύσταση φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό. Εδώ και μία εβδομάδα περίπου έξω από τις φυλακές του Μαλανδρίνου παραμένει ισχυρή διμοιρία των ΜΑΤ.

Η τραγωδία

Η δολοφονία του σωφρονιστικού υπαλλήλου συνέβη το μεσημέρι, όταν ο Αλβανός ισοβίτης Καρέλι Ιλία, επιτέθηκε με μαχαίρι στον σωφρονιστικό υπάλληλο Γιώργο Τσιρώνη και τον μαχαίρωσε θανάσιμα.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ο ισοβίτης -ο οποίος έχει καταδικαστεί για ανθρωποκτονία- σε κατάσταση αμόκ άρχισε να φωνάζει «Αφού δεν με αφήνετε να δω τη μάνα μου, θα πάρω τη ζωή ενός από εσάς».

O υπάλληλος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Άμφισσας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του. Ο Γιώργος Τσιρώνης ήταν πατέρας δύο παιδιών και καταγόταν από το Αγρίνιο. 

H ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στο Μαλανδρίνο

Σωματείο Εργαζομένων
Καταστήματος Κράτησης
Β΄ Τύπου Μαλανδρίνου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαλανδρίνο, 25-3-2014


Μετά το θλιβερό γεγονός της στυγερής δολοφονίας του Συναδέλφου-Φίλου-Πατέρα Γεωργίου Τσιρώνη, νιώθουμε την ανάγκη εν πρώτοις να εκφράσουμε τα ειλικρινά και θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του.

Νοιώθουμε όμως και την ανάγκη να υπενθυμίσουμε και να τονίσουμε στην ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τις συνθήκες που μας έχουν αναθέσει να χειριστούμε.
Έχουμε επισημάνει επανελειμμένως τις δυσχέρειες του χώρου και έχουμε προειδοποιήσει για λουτρό αίματος.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΩΡΓΟ!!!!

Το Δ.Σ.


ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου