Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Το άγνωστο ποινικό παρελθόν του δολοφόνου στις φυλακές Μαλανδρίνου


Για απόπειρα δολοφονίας -στις 4 Μαρτίου 2007- με κομμάτι γυαλιού εναντίον δύο ηλικιωμένων στη διάρκεια ληστρικής επιδρομής σε κατοικία στο Νέο Ηράκλειο, είχε συλληφθεί ο 42χρονος Αλβανός Ιλία Καρέλι ο οποίος σκότωσε με παρόμοιο τρόπο τον άτυχο υπαρχιφύλακα στις φυλακές Μαλανδρίνου την 25η Μαρτίου.

Ο 42χρονος Αλβανός είχε παράλληλα επιχειρήσει να πνίξει ένα από τα υποψήφια θύματά του. Όμως τότε τον είχαν προλάβει αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που έσπευσαν επί τόπου. Για αυτήν την επίθεση ο δολοφόνος του αρχιφύλακα είχε καταδικασθεί πρωτοδικώς σε κάθειρξη 20 χρόνων και η οποία, στον δεύτερο βαθμό, μειώθηκε στα 12 χρόνια και εννιά μήνες.

Σημειώνεται ακόμη ότι ο εν λόγω Αλβανός είχε συλληφθεί αρχικά στις 21 Οκτωβρίου 1997 για διακεκριμένες κλοπές και είχε καταδικασθεί σε 16 χρόνια και πέντε μήνες κάθειρξη. Είχε αφεθεί ελεύθερος -με υπό όρους απόλυση- στις 27 Μαΐου 2006 και λίγους μήνες αργότερα προχώρησε στην προαναφερθείσα δολοφονική επίθεση. Είχε επίσης καταδικαστεί με 8 χρόνια φυλάκιση για εμπόριο ναρκωτικών.

ΠΗΓΗ:eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου