Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Πήρε προθεσμία ο Ραγκούσης για το φαξ εξεγέρσεως που φέρεται να έστειλε στις φυλακές!!!

Το φαξ, το οποίο εστάλη από το γραφείο του δικηγόρου Φραγκίσκου Ραγκούση, καλούσε τους κρατούμενους «σε δυναμική αντίδραση ενόψει της δημιουργίας φυλακών υψίστης ασφαλείας», τις οποίες χαρακτήριζε «τύπου Γκουαντανάμο».

Προθεσμία ζήτησε και πήρε από την εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα ο γνωστός ποινικολόγος, Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο οποίος είχε κληθεί σήμερα Δευτέρα να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της παρότρυνσης σε τέλεση κακουργήματος, καθώς θεωρείται ύποπτος για το φαξ που εστάλη προς τις φυλακές Κέρκυρας, και καλούσε τους κρατούμενους σε στάση ή εξέγερση.

Το φαξ, το οποίο εστάλη από το γραφείο του κ. Ραγκούση, καλούσε τους κρατούμενους «σε δυναμική αντίδραση ενόψει της δημιουργίας φυλακών υψίστης ασφαλείας», τις οποίες χαρακτήριζε «τύπου Γκουαντανάμο». Μεταξύ των πελατών του κ. Ραγκούση βρίσκεται και ο Χριστόδουλος Ξηρός, καταδικασθείς για την υπόθεση της «17Ν».

Ο εισαγγελέας Καλλιόπη Νταγιάντα που ανέλαβε την έρευνα μετά απο παραγγελία της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη.

Εν τω μεταξύ, κείμενο που διαπνέεται από προειδοποιήσεις «περί οργάνωσης των κρατουμένων σε όλες τις φυλακές» και έμμεσες απειλές πως αν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη δημιουργία των φυλακών τύπου Γ, που θα εγκλειστούν βαρυποινίτες οι οποίοι δεν θα παίρνουν άδειες όσο βρίσκονται εκεί, «θα υπάρξει δυναμική αντίδραση», Το κείμενο διανέμεται στις φυλακές της χώρας, προκαλώντας ανησυχία στις Αρχές περί σχεδίου αποσταθεροποίησης ενόψει εκλογών.

Η παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, έγινε όταν διαπιστώθηκε πως το κείμενο έφυγε με φαξ από το γραφείο του Φρ. Ραγκούση με αποδέκτες τον εξάδελφο του νεκρού δραπέτη των φυλακών Τρικάλων Μάριάν Κόλα και έναν έλληνα ισοβίτη. Το ίδιο έγγραφο κυκλοφόρησε και στις φυλακές Κορυδαλλού . Ο γνωστός δικηγόρος , αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες, πως δεν είναι ο ίδιος συντάκτης του κειμένου, αλλά του εστάλη προκειμένου να ελέγξει τα νομικά ζητήματα που αναφέρονταν και απλά το έστειλε στις φυλακές Κέρκυρας.

Επισημαίνει δε, κατά τις ίδιες πληροφορίες πως δεν είναι λογικό να στείλει κάτι παράνομο από το φαξ του γραφείου του στο επίσημο φαξ της φυλακής: «Άλλωστε, το περιεχόμενο είναι καθαρά ενημερωτικό για το νέο νόμο».

ΠΗΓΗ:eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου