Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Οι υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας για την υπόθεση θανάτου του Καρέλι

Οι υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας για την υπόθεση θανάτου του Καρέλι

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Καταστήματος Κράτησης Νιγρίτας Σερρών σχετικά με τα όσα ακούγονται για τον θάνατο του βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι.

Μεταξύ άλλων η Ένωση επισημαίνει ότι «κατ' επανάληψη τις τελευταίες ημέρες αναπαράγονται αναληθείς και ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι και με τον καταλογισμό ευθυνών προσδιορίζοντας τυχόν εμπλεκομένους» και πως «ως επί το πλείστον το σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ήτοι ιστοσελίδες, τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, προβάλλουν ψευδείς ειδήσεις που βλάπτουν την τιμή και την υπόληψη του καθένα από τα πρόσωπα για τα οποία γίνεται μνεία παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας, την αρχή της αναλογικότητας και προδικάζουν καταστάσεις».

Παράλληλα, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τονίζουν ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία ανακριτική πράξη, πολλώ δε μάλλον να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη που να προσδίδει σε κάποιον από τους υπαλλήλους μας την ιδιότητα του κατηγορουμένου. Ο κατηγορούμενος αποτελεί υποκείμενο της ποινικής δίκης και έχει συγκεκριμένα δικαιώματα. Μέχρι στιγμής πανταχού γίνεται αναφορά για εντάλματα σύλληψης τη στιγμή που δεν έχει ασκηθεί καν ποινική δίωξη και κυρίως γίνεται αναφορά ονομαστική, που προσδιορίζει επακριβώς πρόσωπα τα οποία εντέλει και μετά την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας μπορεί να μην εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση. Οι διαστάσεις όμως που έχει λάβει το συγκεκριμένο ζήτημα πριν καν εκκινήσουν οι διωκτικές διαδικασίες προτρέχουν και προκαταβάλλουν απολύτως λειτουργούς και κοινή γνώμη».

Καταλήγοντας, οι υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας ζητούν «όπως αποκατασταθεί η αλήθεια και ιδίως όπως διακοπεί οποιαδήποτε περαιτέρω διάδοση των ήδη προβληθέντων ψευδών ειδήσεων, οποιαδήποτε μελλοντική αναφορά σε συγκεκριμένα πρόσωπα, με σκοπό τη μη περαιτέρω προσβολή της προσωπικότητας, της τιμής, της υπόληψης και των προσωπικών δεδομένων».

ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου