Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Ρουμάνος κρατούμενος επιτέθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι και τραυμάτισε στο λαιμό σωφρονιστικό υπάλληλο, το Μεγάλο Σάββατο

phil

Ρουμάνος κρατούμενος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, επιτέθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι και τραυμάτισε στο λαιμό σωφρονιστικό υπάλληλο.
Το περιστατικό συνέβη το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ. Ο Ρουμάνος κρατούμενος επικαλέστηκε λόγους υγείας και ζήτησε να μεταφερθεί στο ιατρείο. Τον Ρουμάνο, τον συνόδευε ένας Έλληνας κρατούμενος, με την δικαιολογία ότι ήθελε να βοηθήσει.
Οι δυο κρατούμενοι όμως είχαν συνεννοηθεί για την επίθεση. Κατά τη διαδικασία μεταφοράς στο ιατρείο, ο Έλληνας έπεσε επάνω στον σωφρονιστικό υπάλληλο και ο Ρουμάνος, με μαχαίρι που κατασκεύασε από κουτί νες καφέ, επιχείρησε να… σφάξει τον υπάλληλο. Ωστόσο ο υπάλληλος αντέδρασε και τον τραυμάτισε στον λαιμό, χωρίς να προκαλέσει θανατηφόρο χτύπημα, όπως διαβάζουμε στο koutipandoras.gr
Ο Ρουμάνος, ξαναεπιτέθηκε στον υπάλληλο, αλλά στο χώρο ήταν δυο κρατούμενοι – εργαζόμενοι (που λόγω της φύσης της εργασίας τους ήταν εκτός κελιού) και μαζί με τον σωφρονιστικό υπάλληλο, ακινητοποίησαν τον Ρουμάνο και τον Έλληνα συνεργό του. Στον χώρο δεν υπήρχαν άλλοι υπάλληλοι, λόγω έλλειψης προσωπικού.Ερωτήματα εγείρει η στάση του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς επιχειρεί να κρύψει το όλο ζήτημα.

ΠΗΓΗ:makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου