Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ

Ναι Υπουργού Δικαιοσύνης στις νέες φυλακές, αλλά μας λείπει η χρηματοδότηση...




Επίσκεψη στις Δικαστικές Φυλακές της Χίου αλλά και συνάντηση με εκπροσώπους τοπικών φορέων είχε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, που λίγο πριν το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας έφτασε στο νησί.

Εξερχόμενος των φυλακών δήλωσε πως το επίπεδο των φυλακών της Χίου είναι ικανοποιητικό δεδομένων των δυσχερειών που επικρατούν στο σωφρονιστικό σύστημα και προέρχονται από τον αυξημένο αριθμό κρατουμένων αφού αντί των 9.000 ανέρχονται στις 13.000 πανελλαδικά και έκρινε με θετικά λόγια τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι εργαζόμενοι.

Στα θέματα πάντως της ανέγερσης νέων δικαστικών φυλακών και της ολοκλήρωσης του Δικαστικού Μεγάρου, ο υπουργός επισήμανε το μεγάλο 'αγκάθι' της εξεύρεσης χρηματοδοτήσεων.

Το επόμενο διάστημα θα εξεταστούν από αρμόδια επιτροπή οι 4 περιοχές που έχουν προταθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση για την ανέγερση νέων φυλακών (Καρυές, Θόλος, Αίπος και Καμπί) και με ορίζοντα του έργου μετά το 2016 υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν περίπου 26 εκατομμύρια ΕΥΡΩ.

Πιο σίγουρο φαίνεται να εξευρεθεί χρηματοδότηση για το θέμα του νέου Δικαστικού Μεγάρου στη Χίο που έχει μείνει καρά γιαπί. Να σημειώσουμε ότι στα τέλη Μαρτίου αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου είχε επισκεφθεί τον υπουργό και είχε προτείνει την αναζήτηση πόρων μέσω του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο Υπουργός στην επίσκεψή του συνοδευόταν από το διευθύνοντα σύμβουλο της «Θέμις Κατασκευαστική», Βασίλη Χάνδακα, και στις Διακστκές Φυλακές από την Εισαγγελέα και την Πρόεδρο Πρωτοδικών Χίου, τον αντιπεριφερειάρχη Χίου Κώστα Γανιάρη και την πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Ανθίππη Ζαννάρα.

Πηγή: http://www.chiosnews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου