Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Αμετανόητος ο Αλβανός που έσφαξε στις φυλακές τον ξάδερφο του Ριζάι

Φώτο αρχείου.
Αμετανόητος δηλώνει ο δράστης του φονικού που σημειώθηκε χθες το πρωί στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών, καθώς όπως υποστηρίζει από καιρό ήθελε να σκοτώσει τον 24χρονο συγκρατούμενό του.

Σύμφωνα με το PatrasTimes, ο 32χρονος Αλβανός που φέρεται να σκότωσε τον 24χρονο νεαρό ομοεθνή του, ξάδελφο του κακοποιού Αλκέτ Ριζάι, φαίνεται πως είπε στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους πως «έπρεπε να το είχα κάνει εδώ και καιρό».

Ο φερόμενος ως δράστης, φαίνεται πως το σχεδίαζε, καθώς όπως έγραψε και χθες το PatrasTimes, είχε μαζί του ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι το οποίο είχε φτιάξει από τα σίδερα του κρεβατιού του μέσα στο κελί.
Το θύμα είχε μεταφερθεί πριν από λίγες μόνο ημέρες στο σωφρονιστικό κατάστημα της Πάτρας από τις φυλακές Τρικάλων και συγκεκριμένα στις 28 Μαρτίου.

Το περιστατικό έγινε περίπου στις 9.45 το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, όταν ο 24χρονος βρισκόταν σε κοινόχρηστο χώρο, ψωνίζοντας λαχανικά από τον έμπορο, ενώ ο δράστης περνούσε από το χώρο, προκειμένου να μεταβεί για να συναντήσει τον δικηγόρο του, όπως και τον είχαν ενημερώσει.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης πιθανόν να το είχε σχεδιάσει, καθώς κουβαλούσε μαζί του το αυτοσχέδιο μαχαίρι και μόλις τον είδε, αφού αρχικά αντιπαρατέθηκαν λεκτικά, στη συνέχεια τον μαχαίρωσε πέντε φορές από μπροστά, αρκετές στο ύψος της καρδιάς και μία στην πλάτη.

Στο σωφρονιστικό ίδρυμα κατέφθασε μέσα σε λίγα λεπτά και η γιατρός που έχει σύμβαση με τις φυλακές, που διαπίστωσε πως το θύμα εξέπνευσε σχεδόν ακαριαία, ενώ και στο νοσοκομείο που διεκομίσθη με ασθενοφόρο, οι γιατροί επιβεβαίωσαν το θάνατο του νεαρού.

Στο μεταξύ πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από αρμόδιο εισαγγελέα διέταξε ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρίνος Σκανδάμης μετά την αιματηρή συμπλοκή.

Το θύμα, 24 ετών, εξέτιε ποινή κάθειρξης 12 ετών για ληστεία, ενώ ο 32χρονος θύτης εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και οπλοκατοχή. Παράλληλα με την πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση διενεργείται και προανάκριση από τις αστυνομικές αρχές.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για το δεύτερο αιματηρό περιστατικό μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, καθώς πριν από περίπου δύο εβδομάδες άλλα δύο άτομα είχαν μαχαιρωθεί για προσωπικές διαφορές και ο ένας είχε μεταφερθεί με τραύματα στο νοσοκομείο και όλα αυτά την ώρα που οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, που είναι ελάχιστοι, κάνουν καταγγελίες για τραγικές ελλείψεις προσωπικού που δυστυχώς οδηγούν σε τέτοια αιματηρά περιστατικά

ΠΗΓΗ:eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου