Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση της φυματίωσης στις φυλακές


Το θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ παραγόντων των υπουργείων Υγείας και Δικαιοσύνης, ήταν η πρόληψη και η αντιμετώπιση της φυματίωσης στις φυλακές της χώρας και η αναβάθμιση των παρερχομένων ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών στα σωφρονιστικά καταστήματα.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της υφυπουργού Υγείας κυρίας Ζέττας Μακρή, με τη συμμετοχή της προέδρου του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ)  Τζένης Κρεμαστινού και υπηρεσιακών παραγόντων  του υπουργείου Υγείας και της γενικής διεύθυνσης Σωφρονιστικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε η άμεση έναρξη υλοποίησης πιλοτικού προγράμματος στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού, για τον έλεγχο και την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων φυματίωσης των κρατουμένων.
Για το σκοπό αυτό θα υπάρξει  συνεργασία με το αντιφυματικό ιατρείο του νοσοκομείου «Σωτηρία» και το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ  εξετάζεται η άμεση διάθεση από το υπουργείο Υγείας δύο ιατρών (παθολόγου και ψυχιάτρου) για τις ανάγκες των φυλακών Κορυδαλλού.
Ακόμη, θα δημιουργηθεί στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού. θαλάμος αποσυμπίεσης για ανθεκτική φυματίωση, σε νέα πτέρυγα που ήδη κατασκευάστηκε, ενώ θα γίνει προσπάθεια στελέχωσης των φυλακών με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.
Τέλος, θα αναβιώσει το νομοθετικό πλαίσιο για την ένταξη του νοσοκομείου και του ψυχιατρείου κρατουμένων Κορυδαλλού στο  Ε.Σ.Υ.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου