Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Αντώνης Αραβαντινός: Δέκα δεσμοφύλακες βασάνισαν τον Καρέλι στη Νιγρίτα...Προσπάθησε να αυτοκτονήσει ο πρόεδρος των υπαλλήλων


Προσπάθησε να αυτοκτονήσει ο πρόεδρος των υπαλλήλων - Το τελευταίο τηλεφώνημα του προέδρου των σωφρονιστικών υπαλλήλων στη γυναίκα του και η απόπειρα αυτοκτονίας - Εντός της ημέρας θα εκτελεστούν τα οκτώ εντάλματα σύλληψης ...                                       

Σε αποκαλύψεις προέβη ο αρχιφύλακας και συνδικαλιστής Αντώνης Αραβαντινός, ο οποίος μίλησε με ονόματα για τα βασανιστήρια του Ιλία Καρέλι  στις φυλακές Νιγρίτας, στην χθεσινή εκπομπή του Γιώργου Τράγκα.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια της έρευνας του τμήματος Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.,  ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων, Χάρης Κονσολίδης, δεν άντεξε και «έσπασε», καθώς παραδέχτηκε ότι χτύπησε και βασάνισε τον 42χρονο βαρυποινίτη, εντός των φυλακών Νιγρίτας.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Αραβαντινό, ο κ.Κονσολίδης αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι στα βασανιστήρια πήραν μέρος άλλοι 9 δεσμοφύλακες. Αμέσως οι επικεφαλής των ερευνών κάλεσαν για κατάθεση τους 9 σωφρονιστικούς υπαλλήλους και σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, οι 7 αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους και οι 2 παραδέχτηκαν τα χτυπήματα και την ενοχή τους. Αυτοί οι δύο όμως αρνήθηκαν να δώσουν άλλα ονόματα...

Ο κ. Αραβαντινός στη συνέχεια αποκάλυψε ότι ο κ. Κονσολίδης αμέσως μόλις έμαθε ότι θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Μάλιστα τηλεφώνησε στη γυναίκα του και ζήτησε συγγνώμη.

Αμέσως μετά προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του, αλλά τον έσωσαν συνάδελφοί του. Μετά από αυτά τα γεγονότα διατάχθηκε ο εγκλεισμός του, στην ψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείο Σερρών.

Μετά τις αποκαλύψεις επικρατεί αναβρασμός στις φυλακές Νιγρίτας και όλοι περιμένουν την εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης εντός της ημέρας.Οι διώξεις στις φυλακές Νιγρίτας ασκήθηκαν κατά οκτώ σωφρονιστικών υπαλλήλων και κατά παντός υπευθύνου για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Μαλανδρίνου και των αστυνομικών υπαλλήλων.


Τα αλβανικά ΜΜΕ
Την ίδια στιγμή, το γεγονός του ξυλοδαρμού και του θανάτου του βαρυποινίτη φαίνεται να έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από ακραία στοιχεία της γειτονικής Αλβανίας. Δημοσιεύματα μιλάνε για ακραία βασανιστήρια, ενώ παρουσιάζουν στοιχεία από ιατροδικαστική έρευνα που υποτίθεται ότι έγινε αφότου η σορός του Καρέλι μεταφέρθηκε στο χωριό του για την κηδεία, κοντά στην περιοχή Φιέρι. Αλβανικά ΜΜΕ αναφέρουν για περισσότερα ευρήματα που αποδεικνύουν βασανισμό του κρατουμένου.

ΠΗΓΗ:eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου