Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Γενική σύρραξη στις φυλακές Κορυδαλλού: 2 νεκροί και 21 τραυματίες!



Μεγάλη συμπλοκή έλαβε χώρα πριν από περίπου μια ώρα στην Γ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε στην Γ' Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού λιγο προτού οι κρατούμενοι επιστρέψουν στα κελλιά τους.
Ομάδα βορειοαφρικανών  κρατουμένων συνεπικουρούμενοι από Αλβανούς συνεπλάκησαν με Πακιστανούς κρατούμενους με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 21 να τραυματιστούν. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι Πακιστάνοί με τη βοήθεια Αράβωνκινήθηκαν εναντιον Αλβανών.
Ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και τρίτος νεκρός ενώ ανεβάζουν τον αριθμό των τραυμνατιών στους 23.
Οι δύο νεκροί βρίσκονται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Έντεκα από τους τραυματίες νοσηλεύονται στο θεραπευτήριο του σωφρονιστικού καταστήματος, ενώ το ΕΚΑΒ έχει κινητοποιηιεί για να μεταφέρει ακόμη δέκα τραυματίες σε δημόσια νοσοκομεία.
Πιο συγκεκριμένα το ΕΚΑΒ κινητοποιήθηκε για να μεταφέρει ακόμη δέκα αλλοδαπούς τραυματίες σε δημόσια νοσοκομεία ενεργοποιώντας οκτώ ασθενοφόρα τα οποία έφτασαν στις φυλακές μέσα σε λίγα λεπτά από την ώρα που ειδοποιήθηκε το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας. Ήδη οι τρεις κρατούμενοι με τα σοβαρότερα τραύματα μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας το οποίο δεν εφημέρευε, διαθέτει όμως την υποδομή προκειμένου οι τραυματίες να νοσηλευτούν φρουρούμενοι.
Οι υπόλοιποι επτά κρατούμενοι που αναμένεται να μεταφερθούν για νοσηλεία σε δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται ακόμη στον Κορυδαλλό.
Και όλα αυτά λίγες ημέρες μετά (17/4) της ψήφισης του νομοσχεδίου για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄και την αποσυμφόρηση των φυλακών όπου αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος μεγάλος αριθμός αλλοδαπών κρατουμένων και χωρίς να απελαθεί κανείς τους.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου