Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

Χανιά: Γιγαντιαία άσκηση ασφάλειας στις φυλακές όπου κρατείται ο Ξηρός
Μία από τις μεγαλύτερες ασκήσεις ασφάλειας που έχουν γίνει ποτέ σε σωφρονιστικό κατάστημα στη χώρα μας θα γίνει αύριο, στις φυλακές Αγυάς, δηλαδή το Γενικό Κατάστημα Κράτησης Χανιά Ι.
Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, περίπου στις 11 το πρωί, εκδηλώνεται πυρκαγιά σε χώρο της φυλακής, πιθανόν στα μαγειρεία.
Άμεσα λαμβάνουν δράση οι υπάλληλοι στο control room, από όπου ελέγχονται ηλεκτρονικά οι χώροι και τα κελιά και αφού διασφαλιστεί πως δεν κινδυνεύουν οι κρατούμενοι – οι οποίοι μένουν στα κελιά τους – μέσα στην φυλακή μπαίνουν οι πυροσβέστες προκειμένου να κατασβέσουν την πυρκαγιά.
Παράλληλα, στους εξωτερικούς χώρους έχουν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις, ενώ σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι διασώστες με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και οι εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να επέμβουν εάν υπάρξουν τραυματισμοί ή αναπνευστικά προβλήματα από τους καπνούς.
Η άσκηση, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Διευθυντή της φυλακής Γιώργου Κονταξάκη, δεν είναι μια συνηθισμένη άσκηση ρουτίνας.
Αλλά για μια επιχείρηση με πολλές ιδιαιτερότητες λόγω της διαμονής στην φυλακή και κρατουμένων, οι οποίοι θα πρέπει να διασφαλιστεί, αφενός πως δεν θα κινδυνέψουν και αφετέρου πως δεν θα προσπαθήσουν να αποδράσουν, σε περίπτωση πραγματικής πυρκαγιάς.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου