Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Αναβλήθηκε η δίκη των σωφρονιστικών υπαλλήλων για το θάνατο του Ιλί Καρέλι

kareli

Αναβλήθηκε η δίκη των σωφρονιστικών υπαλλήλων που κατηγορούνται… για τον θάνατο του Αλβανού κρατούμενου Ιλί Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου επρόκειτο να εκδικαστεί η πολύκροτη υπόθεση, έκανε δεκτό το αίτημα μερίδας συνηγόρων υπεράσπισης, που επικαλέστηκαν κωλύματα. Η νέα δικάσιμος αναμένεται να προσδιοριστεί το επόμενο διάστημα.
Στο πλευρό των 14 κατηγορούμενων σωφρονιστικών υπαλλήλων βρέθηκαν συνάδελφοί τους συνδικαλιστές. Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο του κατηγορουμένου παραπέμφθηκαν 13 δεσμοφύλακες, στους οποίους αποδίδεται η πράξη της διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων, εκ των οποίων επήλθε ο θάνατος ατόμου, κατά συναυτουργία, όπως επίσης ο πρώην διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας που αντιμετωπίζει το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία κατά συρροή.
Η υπόθεση είδε το “φως” της δημοσιότητας, τον περσινό Μάρτιο. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατηγορούνται ότι υπέβαλαν τον Αλβανό βαρυποινίτη σε βασανιστήρια προκειμένου να τον τιμωρήσουν για τη δολοφονία που διέπραξε -λίγες μέρες προτού μεταχθεί στη Νιγρίτα- σε βάρος συναδέλφου τους στις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου κρατείτο ο αλλοδαπός.
Έξι από τους παραπάνω κατηγορούμενους είχαν κριθεί προφυλακιστέοι, ύστερα από τις απολογίες τους σε τακτική ανακρίτρια. Πριν από λίγο καιρό, όμως, αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι είχαν αφεθεί από την πρώτη στιγμή ελεύθεροι, στη συντριπτική τους πλειονότητα με περιοριστικούς όρους.

ΠΗΓΗ:makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου