Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Ν.Παρασκευόπουλος: «Έχουμε λάβει μέτρα για να μην ασκηθεί βία στον πατέρα της Άννυ»


Όλα τα απαραίτητα μέτρα έχουν λάβει οι αρχές για να αποφευχθεί η άσκηση βίας στον 27χρονο παιδοκτόνο, πατέρα της άτυχης Άννυ Μπορίσοβα , διαβεβαίωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega».
Ο 27χρονος μεταφέρεται σήμερα στις φυλακές Κέρκυρας.
«Οι φύλακες και όλος ο μηχανισμός του σωφρονιστικού συστήματος είχε κινητοποιηθεί για να δείξει ιδιαίτερη προσοχή και να προλάβει τέτοια βίαια μέτρα μέσα στους κόλπους του σωφρονιστικού συστήματος από την πρώτη στιγμή και ήδη πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε συζήτηση έχουν ληφθεί μέτρα για την αποφυγή οποιασδήποτε βίας σε αυτό τον άνθρωπο. Οπωσδήποτε κάποια στιγμή χρειάζεται και η απομόνωση αλλά δεν μπορώ να σας πω τα μέτρα αναλυτικότερα», σημείωσε.
Εκτίμησε παράλληλα πως όσο κανείς εξοικειώνεται «με την ιδέα ότι στον κόσμο μας υπάρχει η βαρβαρότητα, η αγριότητα, τόσο πιο πιθανό είναι αύριο μεθαύριο να έχουμε ένα ρεφλέξ που να θυμίζει τέτοιες πράξεις».
«Θέλω να πω ότι όσο λιγότερο θυμίζουμε την αγριότητα και ότι αυτή βρίσκεται μέσα στον κόσμο μας και στην κουλτούρα μας, τόσο πιο εύκολο είναι να κάνουμε πρόληψη απέναντι σε τέτοιες ακραίες συμπεριφορές», τόνισε.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου