Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΝΕΑ ΕΚΡΗΞΗ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ. ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ 19 . ΑΣΥΛΛΗΠΤΟΙ ΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΔΡΟΜΗΣ


trikalas
«Ολόκληρο στρατόπεδο» φαίνεται πως έφεραν μαζί τους οι συνεργοί των 11 Αλβανών δραπετών, που κατάφεραν να δραπετεύσουν την περασμένη Παρασκευή το βράδυ από τις φυλακές Τρικάλων.
Έως τώρα έχουν βρεθεί από το ειδικό συνεργείο 12 χειροβομβίδες, περιμετρικά της φυλακής, από την Νοτιοανατολική πλευρά, απ' όπου και έγινε η επιχείρηση κάλυψης των δραπετών με πυροβολισμούς και ρίψεις χειροβομβίδων. Μία πραγματική μάχη στην ουσία, ή καλύτερα, καταδρομική επιχείρηση απελευθέρωσης «αιχμαλώτων»...
Τα μέχρι στιγμής στοιχεία...
τουλάχιστον αυτό δείχνουν, πως η επιχείρηση ήταν άκρως σχεδιασμένη και πετυχημένη, από μια ομάδα (μοιρασμένη στα τρία) που ήξερε και την παραμικρή λεπτομέρεια το πως θα κινηθεί επιθετικά, εφοδιασμένη με πλήρες πολεμικό υλικό.
Σήμερα το μεσημέρι έξω από τις φυλακές Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε μία ακόμη ελεγχόμενη έκρηξη δύο χειροβομβίδων συγχρόνως. Δύο κάμερες του trikalaola.gr από δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες και μία επαγγελματική φωτογραφική μηχανή, κατέγραψαν την θεαματική έκρηξη.
Δείτε το αποκλειστικό βίντεο.
Να σημειωθεί πως οι έρευνες και οι ελεγχόμενες εκρήξεις, γίνονται από την ομάδα τεχνικών της EOD, του Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), του Μηχανικού. Τα μέλη της ομάδας των τεχνικών, έχουν περάσει από ειδική εκπαίδευση στις ΗΠΑ. Χρησιμοποιούν υλικά τελευταίας τεχνολογίας και σήμερα στην ταυτόχρονη εξουδετέρωση – ελεγχόμενη έκρηξη των δύο χειροβομβίδων, έχουν χρησιμοποιήσει το ειδικό ρομποτάκι.
Η προετοιμασία είναι χρονοβόρα και χρησιμοποιήθηκε ο ειδικός εξοπλισμός.


ΠΗΓΗ:makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου