Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Προεγκρίθηκαν υπερωρίες και νυχτερινή απασχόληση σωφρονιστικών υπαλλήλων




«Πράσινο φως» για την έγκριση των υπερωριών και της νυχτερινής απασχόλησης των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των εξωτερικών φρουρών από την 1η Απριλίου μέχρι και το τέλος του 2013, άναψε η απόφαση που υπεγράφη μεταξύ του υφυπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κώστα Καραγκούνη και του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.
Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για πρώτη φορά προεγκρίνονται οι υπερωρίες και η νυχτερινή απασχόληση των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των εξωτερικών φρουρών και επιλύεται έτσι το πρόβλημα της καθυστέρησης που σημειώνονταν τα προηγούμενα έτη, καθώς εκδίδονταν ξεχωριστές αποφάσεις για κάθε μήνα με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για το 2012 υπάρξουν καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων που έφτασαν το ένα έτος. Σύμφωνα με την ΚΥΑ που υπεγράφη καθορίζονται οι ώρες νυχτερινής απασχόλησης εργάσιμων ημερών και νυχτερινής και ημερήσιας απασχόλησης κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες για το χρονικό διάστημα από 1- 4-2013 έως 31- 12-2013.

ΠΗΓΗ:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου