Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ξέφραγο αμπέλι οι φυλακές



Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός, Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

 2 Μαρτίου 2013. Δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού εντοπίζουν στη Δ’ πτέρυγα δύο χειροβομβίδες, ένα πιστόλι και ένα περίστροφο. Όπως διαρρέεται η Διεύθυνση του σωφρονιστικού καταστήματος είχε σχετικές πληροφορίες τον τελευταίο 1,5 μήνα. Τότε, υπάλληλοι της φυλακής μιλώντας στη zougla.gr είχαν αναφέρει ότι αυτό που είχε σημασία ήταν να διαπιστωθεί ο τρόπος με τον οποίο τα εν λόγω αντικείμενα πέρασαν τις πύλες των φυλακών.

Σήμερα, αποκαλύπτουμε φωτογραφικό ντοκουμέντο στο οποίο απεικονίζεται ο οπλισμός που βρέθηκε στη Δ’ Πτέρυγα στην οποία διαβιούν σκληροί ποινικοί, κυρίως κουρδικής και αλβανικής καταγωγής.

Η φωτογραφία-ντοκουμέντο



Πρόκειται για μία από τις πολλές περιπτώσεις που επιβεβαιώνουν ότι οι φυλακές της χώρας είναι ξέφραγο αμπέλι. Πιστόλια, ναρκωτικά, χειροβομβίδες, κινητά τηλέφωνα, πλασάρονται από διάδρομο σε διάδρομο κάτω από τη μύτη (;) των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Τα μέτρα φύλαξης φαντάζουν ανύπαρκτα. Ενδεικτική είναι άλλωστε η είδηση ότι σήμερα δραπέτευσε ένας ακόμη κρατούμενος. Ο Κοκκινάκος, 58 ετών, ο οποίος κρατείτο στον Κορυδαλλό, καθώς είχε καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης 10 ετών για πλαστογραφία, κατάφερε να διαφύγει από το Αττικό Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν φρουρούμενος. Για την ιστορία… από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα για τυχόν ευθύνες των αρμοδίων.

ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου