Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Αποκάλυψη...Αυτή είναι η ΜΑΦΙΑ των φυλακών..Οκτώ κρατούμενοι κάνουν κουμάντο στις φυλακές..της χώρας.



Οκτώ μεγαλοκρατούμενοι κάνουν κουμάντο στις μεγαλύτερες φυλακές της χώρας. Καταφέρνουν να περνούν καλά όχι μόνο αυτοί και οι συνεργάτες τους, αλλά και να κάνουν «μπίζνες» από τα κελιά τους με τις πλάτες υπαλλήλων. Ακόμη και να δίνουν εντολή για απόδραση, όπως εκείνη που εκτυλίχθηκε στις φυλακές Τρικάλων την περασμένη Κυριακή. Και για να γίνουν όλα αυτά υπάρχει και η «καβάντζα», τα 30 εκατ. ευρώ που λείπουν από τα λύτρα τα οποία εισέπραξε η συμμορία που απήγαγε τον εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλο. Ο συνδυασμός αυτός φέρνει μεγάλες μπίζνες μέσα στις φυλακές που πλήττονται και αυτές από την κρίση. Αλλωστε για να κατασκευαστεί μια φυλακή, όπως είπε στο «Βήμα» παράγοντας του σωφρονιστικού συστήματος, «χρειάζονται 30 εκατ. ευρώ».
Οι αστυνομικές αρχές πάντως επιμένουν ότι πολλά από τα «χαμένα» λύτρα έχουν «ξεπλυθεί» μέσα από λογαριασμούς επωνύμων. Από αυτά μόνο ένα χαρτονόμισμα των 200 ευρώ εντοπίστηκε στη Θήβα. «Το Βήμα» παρουσιάζει τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τέτοιες αποδράσεις. Τρεις ρωσοπόντιοι, τρεις έλληνες και δύο αλβανοί μεγαλοκρατουμένοι φαίνεται να έχουν συνεργασία τους τελευταίους μήνες.

Οι φυλακές που φαίνεται να έχουν άμεση ή έμμεση επιρροή αυτοί οι οκτώ, κυρίως με βάση τις εθνικότητες, είναι σε Κορυδαλλό, Λάρισα, Δομοκό, Τρίκαλα, Διαβατά, Γρεβενά και Μαλανδρίνο. Πριν από λίγο καιρό μάλιστα φαινόταν απίθανη η συνεργασία ρωσοπόντιων και αλβανών κακοποιών, «αλλά να που όλα γίνονται» μονολογούσε ανήσυχος μεγαλοπαράγοντας επαρχιακής φυλακής. Ολοι οι μεγαλοκρατούμενοι είναι καταδικασμένοι είτε για ναρκωτικά, είτε για μεγάλες απαγωγές, είτε για αιματηρές ληστείες. Επικοινωνούν μεταξύ τους με εκτροπές μέσω άλλων γραφείων ή με τα κινητά που έχουν «ελεύθερα».
Είναι ένα από τα προνόμια της εξουσίας. Είναι κοινό μυστικό ότι με την περικοπή δαπανών και για τις φυλακές (αυτό που αφορά το συσσίτιο μειώθηκε κατά το ήμισυ) οι μπίζνες πίσω από τα κάγκελα έχουν αυξηθεί με ωφελούμενους εκείνους που τα έχουν όλα και μοιράζονται με την «Υπηρεσία», όπως λέγεται η θεσμοθετημένη διοίκηση, την εξουσία. Είναι επίσης κοινό μυστικό ότι η απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού, ο οποίος εμπλέκεται επίσης στην απαγωγή Παναγόπουλου, οργανώθηκε από τις φυλακές Δομοκού, εκεί όπου καταστρατηγούνται πολλοί κανόνες ασφαλείας. Χαρακτηριστική ήταν η επίσκεψη πρώην κρατουμένου σε μεγαλοσχήμονα έγκλειστο στις εκεί φυλακές. Εκπληκτοι οι φύλακες άκουγαν να γίνεται κουβέντα για παραλαβές όπλων και μάλιστα από έναν μεγαλοπαράγοντα της φυλακής που είναι καθημερινός επισκέπτης ανθρώπου της «Υπηρεσίας».

Κάποιοι μάλιστα τον συνδέουν και με κίνηση εναντίον δικαστικού λειτουργού. Με κελί-κήπο και τηλεόραση «πλάσμα» Οι κυρίαρχοι έλκουν τη δύναμή τους και από ανθρώπους της «Υπηρεσίας», αρχιφύλακες ή διευθυντές, σε αντάλλαγμα να μην «κουνιέται φύλλο» μέσα στη φυλακή. Κάποια από τα «κεφάλια» κανονίζουν μάλιστα και ποιοι θα συγκατοικήσουν στα κελιά, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι έχουν λόγο και για τις μετακινήσεις τους.
Ρωσοπόντιος μεγαλοκρατούμενος μάλιστα, όπως ακούγεται στους κύκλους των φυλακών, είχε μετατρέψει το κελί του – είχε και συγκάτοικο – στον Κορυδαλλό σε… Χαβάη με καλλωπιστικά φυτά και δέντρα, όπως μικρούς φοίνικες, μέσα κι έξω. Αλλοι λένε ότι προμήθευε με τηλεοράσεις «πλάσμα» πολλά κελιά. Θεωρείται πολύ επικίνδυνος – οι Ρωσοπόντιοι άλλωστε και κυρίως οι Γεωργιανοί θεωρούνται ως η πιο σκληρή μαφία της φυλακής – και έπειτα από πολλές παρεμβάσεις του υπουργείου, έχει μεταφερθεί στις φυλακές Διαβατών. Αλλος μεγαλοκρατούμενος στον Κορυδαλλό στεγαζόταν σε κελί με… καρτοτηλέφωνο. Κάποιοι έλεγαν ότι τον έβλεπαν να τηλεφωνεί ξαπλωμένος ανάσκελα καθώς η συσκευή ήταν πάνω από το κεφάλι του. Το κελί αυτό ήταν αυθαίρετο και εκεί – τυχαία άραγε; – είχε βρεθεί η συσκευή. Κάποιοι επιμένουν ότι στον Κορυδαλλό υπάρχουν επί τούτου «ρεζερβέ» κελιά για συγκεκριμένους κρατούμενους που μεταφέρονται στην Αθήνα για τις δίκες τους. Εκεί τους «ξεχνάνε», αφού μένουν πολύ περισσότερο από τον χρόνο που απαιτείται για τη δικαστική έρευνα ή διαδικασία. Αυτό ισχύει για δύο κρατούμενους τουλάχιστον. Είναι αλήθεια ότι το προσωπικό των φυλακών υφίσταται και απειλές και πιέσεις, όπως ένα στέλεχος που δεχόταν απειλές για την οικογένειά του.


Μάλιστα κάποτε στην Κρήτη 40 μαυροπουκαμισάδες κατάφεραν να αποτρέψουν τη μεταγωγή κρατουμένου τουλάχιστον για λίγες ημέρες έχοντας στρατοπεδεύσει με σβηστές μηχανές έξω από φυλακή. Απόπειρες για τη μεγάλη φυγή Εδώ και οκτώ μήνες, κρατούμενος με ηγετική φυσιογνωμία στον Δομοκό είχε δηλώσει ότι θα οργανωθεί απόδραση για άλλον εμπλεκόμενο στην απαγωγή Παναγόπουλου. Ο Π. Βλαστός πάντως φαίνεται να είχε επιλέξει μοναχική δραστηριότητα στη φυλακή, επιδιώκοντας ασφαλώς να περνά καλά. Η πρώτη απόπειρα απόδρασης, σύμφωνα με παράγοντες της Δικαιοσύνης, έγινε τον περασμένο Ιούνιο και αφορούσε αίτημα για εγχείριση που έπρεπε να κάνει.
Οι γιατροί άλλου νοσοκομείου όπου και μεταφέρθηκε είχαν άλλη άποψη όμως. Στην απόπειρα απόδρασης στα Τρίκαλα την περασμένη εβδομάδα, ο Αλβανός που είχε επιβιβασθεί στο ελικόπτερο προερχόταν από τον Δομοκό, είχε παραβιάσει την άδεια και ήταν έγκλειστος σε διπλανό κελί από άλλον μεγαλοκρατούμενο φίλο του Βλαστού. Οταν πάντως ήρθε στο υπουργείο η πληροφορία για την απόδραση, αποφασίστηκε αμέσως να τοποθετηθεί συρματόπλεγμα στη στέγη, το οποίο και τελικά έκανε τη δουλειά του. Για να βρεθεί όμως το κονδύλι εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους. Αλλος μεγαλοκρατούμενος στον Δομοκό τοποθετήθηκε στο καφενείο «προσωπικού», όπως λέγεται, και έτσι έχει πρόσβαση σε όλους τους κρατούμενους. Στο παρελθόν, όταν ο συγκεκριμένος ήταν «άσημος», είχε παραπονεθεί για την ευνοϊκή μεταχείριση συγκρατουμένου του στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού. Τότε έλαβε την αφοπλιστική απάντηση από παράγοντα της «Υπηρεσίας»: «Οταν θα γίνεις σαν κι αυτόν, θα έχεις κι εσύ αυτά τα προνόμια». Ετσι αποφάσισε να του μοιάσει…
Εφτιαχναν τούνελ και βούλωσαν τα φρεάτια Τον περασμένο Οκτώβριο αποκαλύφθηκε τούνελ μήκους 20-25 μέτρων στις φυλακές της Λάρισας. Το πώς έχει τη σημασία του καθώς βούλωσαν τα φρεάτια και έτσι υποψιάστηκαν ότι κάποιοι πέταγαν εκεί πολύ χώμα. Τον ίδιο μήνα εντόπισαν άλλο τούνελ στην Πάτρα. Πριν από περίπου οκτώ μήνες όμως βρέθηκε και άλλο τούνελ στον Κορυδαλλό. Είχε μήκος 10-15 μέτρων έξω από τη Γ’ πτέρυγα και η κατεύθυνση που είχε «μαρτύρησε» ότι η απόδραση θα γινόταν έξω από το Ψυχιατρείο στο πίσω μέρος των δικαστικών φυλακών.
Οι φόβοι των ανθρώπων των φυλακών αφορούν τώρα υπόνοιες για όπλα ή εκρηκτικά που τυχόν έχουν περάσει στις φυλακές. «Η φυλακή έχει πολλές κρυψώνες» είπε στο «Βήμα» άνθρωπος που δεν είναι πια στην «Υπηρεσία». Από το υπουργείο Δικαιοσύνης επιμένουν για συνθήκες εξανθρωπισμού. Εκτιμούν ότι πολλά προβλήματα μπορούν να λυθούν, όταν καθιερωθούν άλλοι τρόποι εκτέλεσης των ποινών για τα ελαφρύτερα αδικήματα και κυρίως για όσα επισύρουν ποινή κάτω των 10 χρόνων. «Δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί η εισπρακτική πολιτική να συλλαμβάνονται όσοι χρωστάνε άνω των 5.000 ευρώ και δεν μπορούν να πληρώσουν» τόνισε στο «Βήμα» παράγοντας του υπουργείου Δικαιοσύνης.

ΠΗΓΗ:eglimatikotita.gr

2 σχόλια:

  1. ΠΟΙΟ ΚΑΡΤΟΤΗΛΕΦΩΝΟ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΈΝΑ ΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ.ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΕΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΕΣΑ?ΜΕΦΟΥΝΤΟΥΣ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μαφια εκανε παντα και παντου κουμαντο.χαψτε το

    ΑπάντησηΔιαγραφή