Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΕΛΗΞΕ ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


nafplio-filakes
Όπως σας είχαμε ενημερώσει νωρίτερα, υπήρξε μεγάλη ένταση σήμερα στις φυλακές Ναυπλίου με τους κρατούμενους που έκαναν εξέγερση. Η αφορμή για να ανάψουν τα αίματα ήταν ο αιφνίδιος θάνατος ενός 26χρονου αλλοδαπού κρατουμένου χθες το πρωί.
Οι φυλακισμένοι αντιδρώντας για την ελλειπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και θεωρώντας υπεύθυνους τους ανθρώπους των φυλακών για τον θάνατο του Παλαιστίνιου, αντέδρασαν έντονα σήμερα το πρωί όταν κατά τη διάρκεια του προαυλισμού έβαλαν φωτιά σε δύο πτέρυγες των φυλακών.
Σταματησε αναιμακτα η εξεγερση στις φυλακες Ναυπλιου
Η κατάσταση βγήκε γρήγορα εκτός ελέγχου αφού αφηνιασμένοι οι κρατούμενοι δεν σταματούσαν να δημιουργούν προβλήματα και να καταστρέφουν ότι βρουν μπροστά τους. Για να προλάβουν τα χειρότερα έκαναν την εμφάνισή τους δυνάμεις των ΜΑΤ από την Αργολίδα, την Αρκαδία αλλά και την Αττική ενώ πριν τις 12 το μεσημέρι κατέφθασε η Πυροσβεστική για να σβήσει τις φωτιές που είχαν ανάψει.
Η εξέγερση σταμάτησε ευτυχώς αναίμακτα πριν περίπου μια ώρα και τα πνεύματα ηρέμησαν, όμως οι καταστροφές είναι εκτεταμένες.
Στα περισσότερα κελιά δεν υπάρχουν πλέον στρώματα γιατί τα έκαψαν οι φυλακισμένοι, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές οι ηλεκτρολογικές και οι τηλεφωνικές εγκαταστάσεις των φυλακών ενώ δεν γλίτωσαν αρκετά κομπιούτερ και κάμερες παρακολούθησης.
Σταματησε αναιμακτα η εξεγερση στις φυλακες Ναυπλιου
Έχει ξεκινήσει και επίσημα η λεπτομερής καταγραφή των ζημιών ώστε να μπορέσουν οι υπεύθυνοι να αναπληρώσουν τις απώλειες από τη σημερινή εξέγερση ενώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από εδώ και στο εξής για να μην βγει ξανά η κατάσταση εκτός ελέγχου. Να επισημάνουμε ότι η επίσημη ενημέρωση για τον θάνατο του 26χρονου αναφέρει ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

ΠΗΓΗ:makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου