Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Βρέθηκαν χειροβομβίδες και όπλα στις φυλακές Κορυδαλλού



Δύο χειροβομβίδες, ένα πιστόλι και ένα περίστροφο εντοπίστηκαν στη Δ΄ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Σχετικές πληροφορίες είχε εδώ και ενάμιση μήνα η διεύθυνση των φυλακών, εξού και διεξάγονταν έρευνες, ωστόσο ο οπλισμός εντοπίστηκε μόλις σήμερα το πρωί από δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Εκπρόσωποι της φυλακής, μιλώντας στη zougla.gr, ανέφεραν ότι αυτό που έχει τώρα σημασία είναι να διαπιστωθεί ο τρόπος με τον οποίο τα όπλα και οι χειροβομβίδες μεταφέρθηκαν εντός του καταστήματος κράτησης. 

«Υπήρχαν κάποιες πληροφορίες τους τελευταίους δύο μήνες ότι υπάρχει οπλισμός. Επεξεργάστηκαν, αξιολογήθηκαν και εντέλει εντοπίστηκαν. Υπάρχουν χίλιοι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσαν να μπουν μέσα. Το πώς θα το δούμε από την έρευνα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι καλές μεταγενέστερες ενέργειες δύο υπαλλήλων διόρθωσαν ένα προγενέστερο λάθος» επισήμαναν χαρακτηριστικά.

Εδώ και καιρό, πάντως, σε όλες τις φυλακές της χώρας διενεργούνται συνεχείς έλεγχοι στις πτέρυγες των κρατουμένων, καθώς οι αρμόδιοι φοβούνται ότι σχεδιάζονται εγχειρήματα ανάλογα με εκείνο του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού. 

Να σημειωθεί ότι στην Δ΄ Πτέρυγα του Κορυδαλλού διαβιούν σκληροί ποινικοί, κυρίως κουρδικής και αλβανικής καταγωγής.

Η ανακοίνωση του υπ. Δικαιοσύνης

Μετά από έλεγχο σωφρονιστικών υπαλλήλων ανευρέθησαν σήμερα περίπου στις 10.30 π.μ. ένα πιστόλι με γεμιστήρα 5 σφαιρών και δύο χειροβομβίδες στη Δ’ πτέρυγα του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν ο αρμόδιος Εισαγγελέας και η Αστυνομία. Διεξάγονται έρευνες για να εντοπιστεί ο κάτοχος καθώς και να διακριβωθεί ο τρόπος εισαγωγής τους στο Κ.Κ. Κορυδαλλού. 

ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου