Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Φυλακές Κορυδαλλού:Μια ΒΟΜΒΑ έτοιμη να εκραγεί..!!!

Η πρωτεύουσα του σωφρονιστικού συστήματος καταρρέει...

Στον Κορυδαλλό, το μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας, αποτυπώνεται με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα με τους ανθρώπους που βρίσκονται έγκλειστοι για μικρά οι μεγαλύτερα αδικήματα.

Σύμφωνα με το newpost,στις φυλακές Κορυδαλλού, χωρίς να υπολογίζεται ο αριθμός των κρατουμένων στο ψυχιατρείο, στο νοσοκομείο και ο πληθυσμός των γυναικείων φυλακών, ο αριθμός των κρατουμένων ανέρχεται σε 2.100. Στον αντίποδα, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, που ασκούν καθήκοντα φύλαξης, είναι μόλις 110.

Το σωφρονιστικό κατάστημα έχει κατασκευαστεί για να δέχεται 800 με 1000 άτομα.

Αυτές οι αντιστοιχίες έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα στη λειτουργία της φυλακής αλλά και στη ζωή κρατουμένων και υπαλλήλων.

Η ζωή των υπαλλήλων - «Ισόβιο Κάτεργο»

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι καταγγέλλουν ότι εργάζονται υπό εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες.

Λίγοι άνθρωποι καλούνται να αντιμετωπίσουν αγανακτισμένους, από την κατάσταση, κρατούμενους.

Καλούνται, επίσης, να κατευνάζουν καθημερινά της εσωτερικές έριδες μεταξύ των διαφόρων εθνικοτήτων, θρησκειών αλλά και συμμοριών που έχουν αναπτυχθεί εντός των τειχών του Κορυδαλλού.

Αυτοί οι 110 άνθρωποι εργάζονται, όπως λένε, νυχθημερόν και απλήρωτοι.

Καταγγέλλουν, μάλιστα, ότι τους οφείλονται 20.000 ώρες ρεπό, ενώ έχει στην ουσία καταργηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο ημερήσια ανάπαυση, αφού οι βάρδιές τους έχουν διαφορές οκταώρου.

Η ζωή των κρατουμένων - Εκδίκηση αντί σωφρονισμού

Για «στάβλους» ανθρώπων κάνουν λόγοι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, αναφερόμενοι στα κελιά του Κορυδαλλού:

«Οι κρατούμενοι, χωρίς κονδύλια για φάρμακα και φαγητό, με πληρότητα 220%, διαβιούν σε συνθήκες σταβλισμού», αναφέρει παλαιότερη ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, ενώ τα κελιά είναι διαμορφωμένα για δύο άτομα με μια τουαλέτα.


Πηγή:eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου