Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Σχεδιάζουν αποφυλακίσεις για την «αποσυμφόρηση»


Και νέα επιχείρηση «αποσυμφόρησης» των φυλακών ετοιμάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης με αποφυλακίσεις κρατούμενων καταδικασθέντων για κακουργήματα(!) καθώς οι φυλακές δεν χωρούν άλλους φυλακισμένους.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης  «Μελετάμε την αποφυλάκιση και όσων είναι κρατούμενοι με πρόσκαιρη κάθειρξη σε βαθμό κακουργήματος στα 2/5 της ποινής τους», είπε ο Χ. Αθανασίου, διευκρινίζοντας ότι «μιλάμε για ήπια αδικήματα»(;;;), που πάντως ακόμα δεν έχουν προσδιοριστεί.
«Σήμερα στις φυλακές έχουμε 9.886 θέσεις και βρίσκονται 12.655 φυλακισμένοι παρά τα μέτρα που πήραμε για αποφυλάκιση με τις ευεργετικές διατάξεις», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, συμπληρώνοντας (μετά από ερώτηση βουλευτού  του ΣΥΡΙΖΑ) ότι «στα κρατητήρια είναι 650 με 680 άτομα. Αυτό οφείλεται στο ότι δεν υπάρχουν θέσεις. Δεν είναι κάτι που τιμά τη χώρα μας».
Οπότε αφού δεν τιμά τη χώρα μας η λύση για την τιμήσει και να την κάνει χώρα «ευρωπαϊκή» είναι απλά να αποφυλακίσουν ποινικούς κρατούμενους για κακουργήματα. Αυτή είναι η λογική του υπουργείου δικαιοσύνης.
Και δεν είναι μόνο αυτό: ΤΟ ΑΜΕΑ αυτό κράτος ΔΕΝ απελαύνει στη συνέχεια τους αλλοδαπούς που αποφυλακίζει για την αποσυμφόρηση των φυλακών!
Όπως επεσήμανε ο Χ. Αθανασίου επεσήμανε με τις τελευταίες ευεργετικές διατάξεις αποφυλακίσθηκαν περίπου 600 κρατούμενοι, αλλά μέσα σε ένα τρίμηνο μπήκαν περίπου 500 νέοι κρατούμενοι.
Θα μας πει ο υπουργός Δικαιοσύνης πόσοι από τους 600 ήταν αλλοδαποί; Και όσοι και αν ήταν γιατί δεν απελάθηκαν;
Μας όμως κάτι άλλο: το 65% των κρατουμένων είναι αλλοδαποί και λίγο πάνω από το 50% των αλλοδαπών κρατουμένων είναι από την Αλβανία.
Αυτούς θα αποφυλακίσει ο υπουργός Δικαιοσύνης;
Πάντως το σίγουρο είναι πως δεν θα αποφυλακίσουν τους βουλευτές της χρυσής Αυγής για να βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση των φυλακών.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου