Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Αρχιφύλακας φυλακών: "Φοβόμασταν τον Χ.Ξηρό"


Nέες αποκαλύψεις φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Τα Νέα» αφού αρχιφύλακας περιγράφει την εικόνα φόβου που επικρατούσε στις φυλακές και περιλαμβάνεται στη δικογραφία που αποκάλυψε το vima.gr
«Ολα ήταν γνωστά για τον Χριστόδουλο Ξηρό. Τον άφησα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στην Α' Πτέρυγα (σ.σ.: εκεί κρατούνται οι κατηγορούμενοι ως μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς) γιατί αν δεν το έκανα θα είχα προβλήματα(!!) από άλλους κρατουμένους, φίλους του. Ομως εκεί δεν έκαναν πάρτι, αλλά έπαιζαν επιτραπέζια».
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις μαρτυρίες που συγκέντρωσε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Ευάγγελος Ζαχαρής, προέκυψε πως κάποιοι είχαν την άποψη ότι αν τελικά δεν ικανοποιηθεί το αίτημα του Χριστόδουλου Ξηρού και δεν του δοθεί άδεια, τότε εκείνος είναι ικανός να αντιδράσει και να προκαλέσει «στάση».
«Ο Ξηρός όσες φορές και αν είχε πάει στην Α' Πτέρυγα (σ.σ.: εκεί κρατούνται οι κατηγορούμενοι ως μέλη των Πυρήνων), και είχε πάει αρκετές φορές, ουδέποτε δημιούργησε οποιοδήποτε πρόβλημα και ήταν πάντα υπάκουος και συνεργάσιμος. Ετσι ήταν και όταν μου ζήτησε να παραμείνει μέχρι και την αλλαγή του χρόνου. Προηγουμένως είχα διαπιστώσει ότι το αίτημα του Ξηρού ήταν και αίτημα άλλων κρατούμενων φίλων του και ήταν φανερό από τον τρόπο που το υπέβαλαν ότι ήταν ικανοί σε ενδεχόμενη άρνησή μου να δημιουργήσουν προβλήματα. Λόγω των ημερών, πόσω μάλλον της συγκεκριμένης ημέρας και ώρας, τα προβλήματα αυτά θα ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν.
Εξ αυτού του λόγου και συνεκτιμώντας όλα τα ενδεχόμενα αποφάσισα να τα επιτρέψω» λέει στην κατάθεσή του, που δημοσιεύεται στο «Βήμα», ένας από τους εκτελούντες χρέη αρχιφύλακα.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου