Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Δένδιας: «Χρειάζονται αλλαγές στο σωφρονιστικό σύστημα»


Ο υπουργός ΠΡΟΠΟ, κάνει λόγο για σημαντικά προβλήματα στο σωφρονιστικό σύστημα και την απειλή που δημιουργούν για τη Δημόσια Ασφάλεια, προσυπογράφοντας την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για ένα «σαθρό σύστημα».
Σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής», ο Νίκος Δένδιας επισημαίνει την ανάγκη να ληφθούν μέτρα και να υπάρξουν θεσμικές αλλαγές, κάνοντας λόγο για «ώσμωση του κοινού ποινικού εγκλήματος με τους κρατούμενους για τρομοκρατικές ενέργειες».
Σύμφωνα με τον υπουργό, έχει δρομολογηθεί η λειτουργία της φυλακής υψίστης ασφάλειας στον Δομοκό, την εξωτερική φρούρηση της οποίας θα αναλάβει η Ελληνική Αστυνομία, όπως και τον έλεγχο των πυλών εισόδου-εξόδου, ενώ επισημαίνει πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει την επιστροφή στο νομοθετικό πλαίσιο που υπήρχε πριν από τον νόμο Καστανίδη για την αποσυμφόρηση των φυλακών.
Ο κ. Δένδιας αφήνει αιχμές για περιπτώσεις όπου άτομα που έχουν συλληφθεί για υποθέσεις τρομοκρατίας βρίσκονται σήμερα ελεύθερα «για λόγους συχνά άσχετους με την ουσία της δικανικής κρίσης», όπως χαρακτηριστικά τονίζει, όμως σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως «το γεγονός ότι έγιναν λάθη σε κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις, από συγκεκριμένα άτομα, δεν ακυρώνει το έργο που επιτελούν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι δικαστικοί λειτουργοί στη χώρα μας, με διάθεση αυτοθυσίας σε πολλές περιπτώσεις».
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη επισημαίνει, ακόμη, πως η ΕΛΑΣ λαμβάνει όλα τα μέτρα για την αποτροπή ενός τρομοκρατικού χτυπήματος, ενώ σε ερώτηση για το αν ο φάκελος «17 Νοέμβρη» ξανανοίγει, επισημαίνει πως «όλα εξετάζονται και όλα αξιολογούνται».
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου