Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

“ΚΑΜΠΑΝΑ” ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ. ΤΟΝ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ “ΣΟΥΛΑΤΣΑΡΕΙ” ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ…ΑΠΟ ΕΠΙΠΛΗΞΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΑΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ!

ksiros6

Πειθαρχικές ευθύνες καταλογίζει και στις δύο εισαγγελείς των φυλακών Κορυδαλλού που άναψαν το “πράσινο φως” στη χορήγηση των αδειών του Χριστόδουλου Ξηρού  η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Πιο συγκεκριμένα η κ.Κουτζαμάνη αφού μελέτησε το πολυσέλιδο πόρισμα, προχώρησε σε πειθαρχικές ποινικές διώξεις στις δύο εισαγγελείς για σφάλμα από βαριά αμέλεια, οι οποίες συμμετείχαν στα τριμελή συμβούλια των φυλακών Κορυδαλλού που χορήγησαν τις επτά άδειες στον κρατούμενο.
Επίσης έκρινε ότι θίγεται το κύρος της δικαιοσύνης από τέτοιους είδους ενέργειες και ότι έπρεπε να είχανε προβλέψει τη συμπεριφορά του Χριστόδουλου Ξηρού, αφού δεν υπήρχε ουσιαστική μεταμέλεια, έτσι ώστε να μην του παρέχονται άδειες.
Δεν έλαβαν υπόψιν την επικινδυνότητα του Χριστόδουλου Ξηρού., ήτοι το ποιος ήταν ο κρατούμενος που ζητούσε τις άδειες, καθώς είχε εις βάρος του πειθαρχικές ποινές ενώ συχνά επισκεπτόταν και την πτέρυγα όπου κρατούνται μέλη της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς».
Σε περίπτωση που οι δύο εισαγγελείς του Κορυδαλλού κριθούν ένοχες τότε η “καμπάνα” είναι από επίπληξη μέχρι και προσωρινή παύση από τα καθήκοντά τους.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Ευάγγελος Ζαχαρής, ήταν εκείνος που διαβίβασε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη το πόρισμά του με το οποίο αποδίδονται πειθαρχικές ευθύνες σε δύο γυναίκες εισαγγελείς για τις επτά άδειες που χορηγήθηκαν στο μέλος της 17Ν Χριστόδουλο Ξηρό.
Παράλληλα, ελέγχονται πειθαρχικά συνολικά 17 υπάλληλοι των φυλακών, τόσο για τη χορήγηση αδειών όσο και για τις συνθήκες κράτησης του Χριστόδουλου Ξηρού στη φυλακή.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, επέρριψε ευθύνες στο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού για την άδεια που χορήγησε στον Χριστόδουλο Ξηρό, ενώ έχει προαναγγείλει νομοθετική ρύθμιση για τον τρόπο χορήγησης των αδειών στις φυλακές, επισημαίνοντας ότι θα γίνουν αλλαγές στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

ΠΗΓΗ:makeleio.gr

2 σχόλια:

  1. Στο συμβούλιο ηταν μονο ο Εισαγγελέας,θέλουμε να διαβάσουμε την πρόταση της Κοινωνικής Υπηρεσίας που παρέσειρε το συμβούλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποιός ηταν Διευθυντής που μετα φέρθηκε ο Ξηρός από τα κελλια της 17 στην Ε΄ πτέρυγα,ποιός ήταν Διευθυντής που επέτρεψε τον προαυλισμό του Ξηρού στην στην Α πτέρυγα ποιος ήταν Διευθυντής που έδωσε στην Ξηρό την πρωτη άδεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή